* Houd voor alle activiteiten onze agenda in de gaten!

                                                  

OPEN INLOOP

Wij zijn elke maandag en dinsdag van 09:00 uur tot 17:00 uur geopend! Tijdens de open inloop kun je zonder afspraak binnen wandelen en op de koffie komen of je was doen. Er is meestal alle gelegenheid om uit te wisselen wat we zoal doen en wat de mogelijkheden zijn om zelf iets toe te gaan voegen aan het geheel.

WARME MAALTIJD

Elke maandag- en dinsdagmiddag staan er wisselende bezoekers in onze keuken om een warme maaltijd te bereiden. Ze doen alles zelf van boodschappen, tot koken, uitdelen en afwassen. Per dag wordt gemiddeld voor zo’n 30 man gekookt. We kunnen altijd donaties gebruiken, zodat elke bezoeker weer met een goed gevulde maag de dag door kan komen.

NEDERLANDSE LES

Tijdens de les Nederlands ligt de nadruk op luisteren, lezen, schrijven en gesprekken voeren. Aan de hand van verschillende thema’s, bijvoorbeeld wonen, leren of geld, worden de deelnemers ondersteund bij het beter leren spreken van de Nederlandse taal. Wij zijn geen echte taalschool. De inloop is geheel vrijblijvend, laagdrempelig, leuk en leerzaam!

1-OP-1 BEGELEIDING

Bezoekers met specifieke vragen kunnen altijd terecht bij onze vrijwilligers. Wij helpen graag met bijvoorbeeld huiswerk, het invullen van formulieren of het bellen naar een instantie.

FIETSREPARATIE

Elke maandag en dinsdag is er de mogelijkheid om je fiets te (laten) repareren of dat te leren. Op dinsdag middag is er een vrijwilliger aanwezig die kan helpen met het repareren.

THEATER

Elke maandag middag van 15:00 – 17:00 zijn er theaterlessen bij Het Wilde Westen. Er wordt muziek gemaakt, gedanst, bewegingsoefeningen en meer! Kom op maandag langs bij het Ubuntuhuis voor extra informatie

KAPPER

We zijn momenteel bezig samen met een bezoeker om op vaste dagen het mogelijk te maken om je haren te laten knippen. Binnenkort meer informatie! Voor nu kunnen bezoekers altijd de tondeuse lenen om het zelf te doen.

SPORT

Onze bezoekers zijn graag sportief bezig. Mocht je een idee hebben voor een leuke sportactiviteit, dan ben je van harte welkom!

VOETBALLEN

Op initiatief van een bezoeker is er in 2013 een voetbalteam ontstaan en trainen meerdere mensen inmiddels mee met Veld 42 of een vaste voetbalclub.
Kom naar de open inloop voor informatie.

FITNESS

De bezoekers van het Ubuntuhuis en Villa Vrede kunnen met een Fitness pasje bij de Stadsbrug sporten.