Elk jaar ontvangen wij met liefde één of twee stagiaires.
Dit keer vroegen wij ze om een klein stukje te schrijven over zichzelf en eerste indruk van het Ubuntuhuis.
Dit keer: Jeëla van den Brink

Hallo Lezers van de Nieuwsbrief of Website! 

Wie ben ik? Laat ik me even voorstellen. Mijn naam is Jeëla van den Brink, ik ben 18 jaar oud en ik woon in Veenendaal. Ik loop nu al een tijdje stage in Utrecht bij het Ubuntuhuis. Vanaf jongs af aan ben ik al geïnteresseerd geweest in zoveel mogelijk culturen en de geschiedenis van deze culturen en de mensen. Dit is omdat ik geloof dat je van iedereen iets kan leren, en dat iedereen zijn eigen steentje bijdraagt. 

Toen ik de studiekeuze moest maken was het voor mij al gauw duidelijk wat ik later wil gaan doen, namelijk mij inzetten voor andere mensen. Zo ben ik terecht gekomen bij de studie International Social Work op de Han in Nijmegen. International Social Work heeft als doel om mensen te leren om andere mensen en gemeenschappen hun eigen krachten te (her)ontdekken. Met deze inzet ging ik op mijn zoektocht naar een passende stageplek, na een lange zoektocht kwam ik bij het Ubuntuhuis.

Mijn eerste indruk van het Ubuntuhuis en waar ik tot nu toe het meest van geleerd heb was de gelijkheid en de mindset die iedereen volgt bij het Ubuntuhuis. Iedereen is welkom om mee eten, als iemand hulp nodig werd er geluisterd, en achteraf hielp iedereen mee met het schoonmaken. Het Ubuntuhuis laat zien dat iedereen zijn plekje op deze aarde verdient en een belangrijke bijdrage hierin geeft. Dit is iets wat ik in mijn korte tijd al vanaf het begin heb geleerd van het Ubuntuhuis en zeker later als international social worker blijf onthouden en hoop ik later ook andere mensen op deze manier te inspireren.

Jeëla