Elk jaar ontvangen wij met liefde één of twee stagiaires.
Dit keer vroegen wij ze om een klein stukje te schrijven over zichzelf en eerste indruk van het Ubuntuhuis.
Dit keer: José Staatsen

Beste Lezers, 

Mijn naam is José Staatsen, ik ben 21 jaar en woon in Utrecht. Ik ben in september begonnen met mijn stage in het Ubuntuhuis, waar ik tot de zomer 2021 werkzaam zal zijn.
Ik volg de opleiding Sociaal Werk op het Koning Willem 1 college in Den Bosch. Dit is mijn tweede jaar en dus nog maar 1 jaar te gaan! 

Het Ubuntuhuis leert mij hoe om te gaan met mensen uit verschillende lagen van de maatschappij (daklozen, asielzoekers, statushouders en met name ongedocumenteerden/mensen zonder geldig verblijfsvergunning). Door de begeleiding vanuit het Ubuntuhuis (Laura) leer ik erg veel. Ik loop hier in totaal dus 1 jaar stage en hoop nog veel te ervaren en mezelf zo goed mogelijk te ontwikkelen als sociaal werker. 

De mensen binnen het Ubuntuhuis geven mij een goed gevoel, met name de bezoekers die ik ontmoet. In het begin moest ik nog erg wennen met hoe ik precies de bezoekers moest benaderen. Maar nadat ze mij een paar keer hadden gezien, benaderde de bezoekers mij uit zichzelf! Sommigen vertelde een deel van hun eigen geschiedenis, maar ook hoe ze zich op dit moment voelen. Het is erg mooi om te zien hoe je als de rol van een Sociaal Werker belangrijk kan zijn voor de mensen om je heen. Al is het maar door een praatje met ze te maken of wat met ze te gaan eten. 

Ik ga zelf dit jaar activiteiten uitvoeren samen met de bezoekers, dus hopelijk daarover gauw meer! 

José