Vacature:  Coördinator Ubuntuhuis 

Korte omschrijving

Voor het Ubuntuhuis zoeken wij een enthousiaste, gedreven duizendpoot! Als coördinator bij het Ubuntuhuis ben je de spil in het web, en zorg je samen met je collega, vrijwilligers en stagiaires voor een warme toegankelijke sfeer voor de bezoekers. Wij vinden dat iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan en gelijkwaardige behandeling. Als beroepskracht bij het Ubuntuhuis kun jij daarin het verschil maken voor mensen die te maken hebben gehad met dakloosheid, sociale uitsluiting en/of leven zonder verblijfsvergunning. 

Beschikbaarheid 

De functie betreft 22 à 24 uur per week, voor maandag, dinsdag en woensdag. Incidenteel kunnen er vergaderingen en activiteiten op andere dagen of in de avond plaatsvinden. Het betreft een dienstverband voor de duur van één jaar, met perspectief op verlenging.  Wij streven naar een invulling van de vacature per begin/half april in verband met inwerktijd. Het team bestaat uit twee beroepskrachten. Jijzelf en een parttime sociaal werker, die jou ondersteunt tijdens de inloop en bij het organiseren van activiteiten.

Wie zijn wij? 

Wij zijn een kleinschalig inloophuis, waar mensen werken en welkom zijn die te maken hebben (gehad) met dakloosheid, armoede, sociaal isolement en/of leven zonder geldig verblijfsvergunning. Met elkaar organiseren we diverse binnen en buiten activiteiten zoals koken en lunchen, hulp bij Nederlands, fietsen maken, tuinieren, sport en cultuur. Het Ubuntuhuis is als een gemeenschappelijke huiskamer van mensen die gezelligheid zoeken en ondersteuning kunnen gebruiken bij het overleven met weinig rechten en mogelijkheden.

Wat ga je doen?

Als coördinator bij het Ubuntuhuis ben je verantwoordelijk voor het soepel verlopen van de dagelijkse activiteiten en het creëren van een gastvrije en ondersteunende omgeving voor bezoekers. Je speelt een sleutelrol in het coördineren van diverse aspecten binnen de organisatie en werkt nauw samen met één collega, vrijwilligers en stagiaires. Daarnaast onderhoud  je contact met het netwerk van Ubuntuhuis, waaronder opvangorganisaties, culturele organisaties en de gemeente. Ook werk je samen met de fondsenwerver, schrijf je jaarverslagen en werkplannen. Tot slot beheer je de kas en voer je de nodige administratieve taken uit. 

Wie ben jij? 

  • Je hebt een proactieve en ondernemende houding 
  • Je hebt ervaring met begeleiden van vrijwilligers en stagiaires
  • Je staat stevig in je schoenen bij conflictueuze situaties of stressvol gedrag
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden in Nederlands (ook schriftelijk) en Engels; kennis van andere talen zoals Arabisch of Frans is een pré
  • Je hebt ervaring of interesse in de wereld van (werken met) mensen zonder verblijfsstatus of dakloosheid en kunt goed met verschillende culturen omgaan
  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in de maatschappelijke sector en je hebt een hbo- of universitair diploma (sociaal werk of vergelijkbaar, culturele opleiding een pré)

Wat bieden wij? 

  • Een persoonlijke (informele) werksfeer met een enthousiast betrokken team en bestuur;
  • Mogelijkheden tot het volgen van cursussen en persoonlijke ontwikkeling;
  • De ruimte om een eigen invulling te geven aan je functie;
  • Een bruto salaris van minimaal € 3.156 en maximaal € 4.065 per maand op fulltime basis (36 uur per week, schaal 8 Sociaal Werk)

Informatie solliciteren 

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Dan horen we graag van je! Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk voor 8 maart naar onze voorzitter Annelies Neutel, via voorzitter@ubuntuhuis.nl 

Heb je vragen over de functie? Die kan je stellen aan Laura van der Hoeven via mail laura.vanderhoeven@ubuntuhuis.nl of bellen via 06-42957387