Op donderdag 7 februari 2013 ontvingen we 8 buurtgenoten aan tafel via de website “Thuisafgehaald.nl”. Een medewerkster voor deze digitale afhaalservice kwam pasgeleden in het Ubuntuhuis kennismaken en vragen of onze keuken voor hun koks te gebruiken zou zijn. We hebben voorgesteld dat onze bezoekers zelf zouden gaan koken voor mensen die zich via de website opgeven voor een maaltijd.
Zij kunnen dan andere bezoekers aan tafel ontmoeten die zij in het dagelijks leven niet snel spreken. En het Ubuntuhuis wil ook graag meer in contact komen met de buurt.

Drie vrouwen die geen verblijfspapieren hebben, maar via de Noodopvang Utrecht wel samen in een huis wonen, kregen geld voor boodschappen en gingen vooraf thuis aan de slag met gerechten.

Het werd een rijst-visschotel met kool en een hartig hapje in deeg.
De gasten namen plaats bij hun naambordje en waren heel nieuwsgierig naar de andere bezoekers en de activiteiten in het Ubuntuhuis.
* Ik fiets er al heel lang vaak langs, maar ik wist nooit wat het nou precies was *
* Ik wist niet dat er mensen hele nachten buiten zijn, dat dat zo onder je neus gebeurd, in onze eigen wijk *
* Ik ben het alleen eten zo zat, ik wil gewoon op een gezellige, makkelijke manier met buurtgenoten samen eten *
* Waar kom jij vandaan? Wat is jouw favoriete eten daar? *
* Bij ons is 99% van de kokers vrouw, als man hoor je niet in de keuken te komen dus ik weet niet hoe je eten moet maken *
* Het Ubuntuhuis voelt voor mij een beetje als thuis omdat ik gewoon zelf dingen mag doen zoals een tosti maken. Op andere opvangplekken moet je wachten op anderen die iets voor je doen *
* Ik wou dat het Ubuntuhuis 7 dagen per week open was, van 9 – 20 uur, het is niet normaal zoals wij moeten leven *

We hebben twee heel verschillende werelden bij elkaar gebracht en de vrouwen hebben kunnen tonen wat zij in huis hebben en niet alleen ontvangers van (voedsel)hulp hoeven zijn.

thuisafgehaald_01
thuisafgehaald_02
thuisafgehaald_03
thuisafgehaald_04
previous arrow
next arrow
thuisafgehaald_01
thuisafgehaald_02
thuisafgehaald_03
thuisafgehaald_04
previous arrow
next arrow